Hotel u centru Sarajeva

Himzarina

4.000.000,00 KM

Detalji

ID:
#285
Tip nekretnine:
Poslovni prostori
Status:
Na prodaju
Površina:
1160m2
Sobe:
18
Kupatila:
5
Sprat:
Prizemlje
Garaža:
Ne

Kreditni kalkulator

Kontaktirajte agenta

Berin Kumro

062 111 186

nekretnine.nex@gmail.com

Sarajevo

Podijelite nekretninu

Osnovne informacije

Kupatila
5
Broj prostorija
18
Površina
1160m2
Sprat
Prizemlje

Opis nekretnine

Na prodaju dobro poznati i jako popularni sarajevski hotel 'America', smješten u naselju Višnjik općine Centar. Proteklih 15 godina hotel uspješno posluje kao hotel od tri zvjezdice.Zgrada ima 1.160 m2 korisnog prostora, sa okućnicom od 400 m2 ograđenom rustikalnom ogradom, uz dozvolu za gradnju dodatnih 250 m2 stambenog prostora.

Hotel se sastoji od dvije odvojene zgrade, velikog vrta okruženog rustičnim zidom i prednjeg dvorišta.

Dvije zgrade se sastoje od ukupno 18 soba i apartmana od kojih su:

2 jednokrevetne sobe;
12 dvokrevetnih soba;
2 apartmana i
2 luksuzna apartmana.
Maksimalni kapacitet hotela je 33 odraslih. Sve sobe su opremljene sa direktnom telefonskom linijom, Wi – fi internetom, SAT/CATV, kupatilima sa tuš kabinama (od kojih su neke i hidromasažne), mini frižiderima i balkonom. Također, sobe su klimatizirane sa individualnom kontrolom temperature.

U okviru hotela je i restoran sa 50 sjedećih mjesta i kafe bar sa 20 sjedećih mjesta. Izvanredni vrt, sa 200 sjedećih mjesta, kao i unutrašnji bazen veličine 10m x 3.5m čine posjetu kompletnom i nezaboravnom.

Pristup hotelu je sa Višnjika iz ulice Himzarina na sjevernoj strani, kao i iz ulice Bolnička na jugozapadnoj strani, koja je još bliže centru grada.

STANDARD:

zgrada je sagrađena jakim i izdržljivim materijalima; ciglama i kamenom. Sve sobe u hotelu su u odličnom stanju. Unutrašnja stepeništa, kao i unutrašnja i vanjska stolarija su u potpunosti rađeni od drveta, kao i parketi, dok su po kuhinjama i kupatilima objekta postavljene keramičke pločice.
Krov i fasada su u jako dobrom stanju jer je zgrada redovno održavana. Svi priključci su prisutni, objekat ima plinsko grijanje. Zgrada također nema materijale koji loše utiču na okolinu.LOKACIJA:

Prema trenutnom regulacionom planu hotel se nalazi u rezidencijalnoj - biznis 'A' zoni općine Centar grada Sarajeva.

Smješten na rubu naselja Višnjik, hotel je orijentisan prema svim stranama; istok - zapad, sjever - jug; sa predivnim pogledom sa svih balkona na grad i pruža odličan potencijal za različite poslovne ugostiteljsko - turističke mogućnosti. Smješten je u veoma mirnoj ulici a opet nadomak strogog centra grada (udaljenost 5 minuta) i kompletnog njegovog sadržaja.

Ovaj hotel, posmatran kao poslovni objekat ili zgrada, jednostavno nudi mnoštvo mogućnosti za buduće investitore da udovolje svim svojim poslovnim potrebama i namjenama. Za sve ostale informacije treba doći i pogledati.

Dodaci

  • Uknjiženo / ZK
  • Centralno grijanje
  • Interfon
  • Klima
  • Namješten
  • Parket
  • Plinsko etažno grijanje
  • Unutrašnja stolarija-drvo
  • Vanjska stolarija-drvo

Pogledaj nekretninu na mapi

Kontaktirajte agenta

Berin Kumro

062 111 186

nekretnine.nex@gmail.com

Sarajevo


Slične nekretnine